Tradiční bramborové halušky s brynzou
Tradiční bramborové halušky s brynzou
1. Obsah sáčku vsypte do mísy, přidejte 250 ml studené vody a dobře promíchejte (1 – 2 minuty)
2. Nechejte odstát 3 minuty
3. Do vroucí oslené vody (na 2 litry vody asi 2 kávové lžičky soli) protlačte odstáté těsto speciálním sítem na halušky nebo sítem s otvory o průměru 1 cm, potom krátce zamíchejte. Na mírném plameni vařte (2-3 minuty), dokud drobné nočky nevyplavou na povrch.
4. Uvařené halušky vyberte jemným sítkem a lehce propláchněte studenu vodou.
5. Podávejte s brynzou (a kdo by chtěl jednou zhřešit proti zásadám zdravé výživy – tak (tradičně na Slovensku) i s rozškvařenou slaninou
Dobrou chuť !