SEITAN

SEITAN   (Seitan natural, seitan speciál a seitan se zeleninou)

Seitan natural   ( Seitan natural je ručně vyroben z pšeničné mouky, přichucen japonskou soj. omáčkou, zeleninou a kořením, je vyráběn tradičním způsobem z kvalitních surovin, neobsahuje žádné živočišné tuky, vejce, mléko, maso, rafinovaný cukr a žádná chemická ani konzervační činidla.) Chutí a strukturou se blíží masu. Dá se připravit jako řízky, sekaná, ražniči, guláš. Jeho využití je všestranné. Obsahuje velké množství kvalitní bílkoviny a pokud je připravovaný dle tradičního receptu, potom i cenné minerály a vitamíny. Seitan lze tedy upravovat stejně jako maso, ale doba úpravy je značně kratší. V obchodech se zdravou výživou lze koupit již hotový seitan natural nebo seitan zavařený ve sklenicích.


Špíz ze seitanu natural
Ingredience:
4 plátky seitanu natural, paprika na kostky, mrkev, cibule, japonská sójová omáčka Johsen shoyu, sůl, olivový olej, mletá paprika

Příprava:
Vše pokrájíme na kostky a střídavě napichujeme na špejle. Pak potřeme směsí umíchanou z z oleje, mleté papriky, soli a sojové omáčky. Dáme na gril nebo do trouby na pečící papír, občas potíráme a pečeme, pokud není zelenina měkká .


Segedinský guláš ze seitanu
Ingredience:
500 g seitanu, 2 cibule, 200 g kysaného zelí, kmín, sůl, mletá paprika, rostlinný krém na vaření "Gran cucino"(nazývaný "rostlinná smetana"), celozrnná pšeničná mouka, olivový olej

Příprava:
Na olivovém oleji osmahneme najemno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájený seitan, kysané zelí (které jsme předtím propláchli studenou vodou a překrájeli) a koření. Podlijeme trochou vody a podusíme, až zelí změkne. Na závěr zahustíme rostlinným krémem na vaření "Gran cucino"("rostlinnou smetanou"), ve kterém jsme rozmíchali trochu celozrnné pšeničné mouky. Podáváme s chlebem nebo jinou vhodnou přílohou podle chuti.


Seitan natural guláš
( Seitan guláš - zhotoven ochucením seitanu natural, přidáním zeleniny a koření.)

Příprava:
Seitan natural nakrájíme na kostky. Osmahneme cibuli, přidáme houby nebo mrkev. Přidáme seitan, dle chuti okořeníme kmínem, (majoránkou), japonskou sojovou omáčkou Johsen shoyu. Zahustíme a podáváme s rýží i jinou přílohou.

Seitan speciál - (speciální úprava seitanu natural)
Chcete-li pohostit bezmasým jídlem někoho, kdo je zaměřen vyloženě na maso , předložte mu seitan speciál (s použitím Kotányiho koření "Vepřová pečeně", které přispěje k chuťové iluzi). (Když mu předem nesdělíte co mu předkládáte, bude se při jídle zcela určitě dotazovat, "co je to za maso". Máme s tím tuto zkušenost.)

Příprava:
Seitan speciál nakrájíme na plátky, tyto plátky dáme na pánvičku s olivovým olejem, posypeme je lehounce Kotányiho kořením "Vepřová pečeně" a osmahneme tak, aby okraje byly trošíčku do křupava. Podáváme s vhodnou přílohou (bramborová kaše, můžeme ji pokápnout olejem z pánvičky, rýže natural nebo chléb).

Seitan se zeleninou - specialita pro rychlou přípravu - nakoupíte u nás ve zdravé výživě

Jestliže hodně spěcháte a chcete pořídit oběd za několik málo minut, kupte si seitan speciál se zeleninou (je to vlastně hotové jídlo, které stačí na pánvičce ohřát a přidat vhodnou přílohu (např. rýži natural) nebo máte-li opravdu málo času tak je vhodný i krajíček chleba.


 

 

Kontakt

ZDRAVÁ-VÝŽIVA-MORAVSKÁ-TŘEBOVÁ
ul. Karla Čapka, č. 4 B
571 01 Moravská Třebová

461 312 281, 606 213 711

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode