TOFU

(TOFU je produkt připravovaný z luštěniny sóji. ) V naší prodejně můžete zakoupit i malou kuchařku, obsahující recepty na polévky, saláty, pomazánky, hotová jídla a minutky i zdravé mlsání. Z této kuchařky vyjímáme na ukázku i pro praktické využití následující recepty s případnými drobnými úpravami .


Nemáte-li zapékací mísu, ale máte pánev a chcete si pochutnat, tak si udělejte

Tofu s těstovinami a kysaným zelím

Ingredience (množství podle počtu porcí):

Celozrnné těstoviny, sůl, uzené tofu, cibule, olivový olej (z pokrutin), kysané zelí, lahůdkové droždí TEBI.

Postup:                                                                                                                                                                          V osolené vodě uvaříme celozrnné těstoviny. Současně si připravíme nadrobno pokrájenou cibuli a na malé kostky pokrájené uzené tofu. Cibuli s tofu smažíme v hlubší pánvi na olivovém oleji (nejlépe z pokrutin) dokud cibule nezezlátne (tofu může dostat malinkou „kůrčičku). Potom do pánve přidáme uvařené a zcezené těstoviny, vše důkladně promícháme a odstavíme. Po lehkém ochladnutí přidáme kysané zelí, znovu promícháme a bohatě posypeme lahůdkovým droždím Tebi.                                                                                /Mimo cibuli můžete vše zakoupit v naší prodejně./


Řízky z přírodního tofu

Ingredience:
1 balíček přírodního TOFU , vejce (nebo Vajahit ), česnek, koření Vegeta (nebo jiné obdobné), mořská sůl, drcený kmín, celozrnnou pšeničnou (nebo hladkou) mouku, kukuřičnou (nebo obyčejnou) strouhanku a olivový (nebo jiný vhodný rostlinný) olej.

Příprava:
Přírodní TOFU rozkrojíme na tři plátky. V hlubokém talíři rozšleháme 1 vejce s dvěma stroužky utřeného česneku, lžičkou Vegety, solí a drceným kmínem. Plátky TOFU obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehané směsi a nakonec ve strouhance. Celý postup dvakrát opakujeme. (Podle chuti lze celý tento postup nahradit obalením plátků TOFU v těstíčku z pikantní "hrašky"- kterou lze rovněž zakoupit v naší prodejně.) Plátky necháme chviličku proležet a na rozpáleném oleji smažíme jako minutku (podle chuti lze také plátky před obalením pokapat kvalitní sojovou omáčkou - např. johnson shoyu - nechat chvilku zasáknout a pak teprve obalit a smažit). Jako přílohu můžeme podávat brambory v různé úpravě např. i se sojanézou a rajčatovým salátem.

Doplňující poznámka: Přírodní tofu nemá žádnou vlastní chuť, takže je možné místo něj použít např. uzené nebo marinované tofu, nebo přírodní tofu dát na 12 hodin do marinády (5 lžic kvalitní sojové omáčky, 15 lžic vody, l kávová lžička mletého kmínu, vegeta a sůl, případně přidat 2 stroužky česneku).


Zapečené uzené TOFU

Ingredience:
Uzené TOFU, tavený sýr, cibuli, rajčata, (případně olivy)

Příprava:
Uzené TOFU nakrájíme na nudličky a rozložíme do nízké vrstvy do zapékací mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a na pánvičce osmažíme na rozpáleném (nejlépe olivovém) oleji do sklovata. Osmaženou cibuli nasypeme na TOFU, pak celou plochu poklademe na plátky nakrájenými rajčaty (případně i na plátky nakrájenými olivami). Celý povrch přikryjeme taveným sýrem nakrájeným na silnější plátky a dáme zapéct. Zapékáme, dokud se sýr neroztaví a nezrůžoví. Můžeme podávat s opečenými topinkami nebo jinou vhodnou přílohou dle chuti. 

 

Nemáte-li zapékací mísu, ale máte pánev a chcete si pochutnat, tak si udělejte

Tofu s těstovinami a kysaným zelím

Ingredience (množství podle počtu porcí):

Celozrnné těstoviny, sůl, uzené tofu, cibule, olivový olej (z pokrutin), kysané zelí, lahůdkové droždí TEBI.

Postup:                                                       

V osolené vodě uvaříme celozrnné těstoviny. Současně si připravíme nadrobno pokrájenou cibuli a na malé kostky pokrájené uzené tofu. Cibuli s tofu smažíme v hlubší pánvi na olivovém oleji (nejlépe z pokrutin) dokud cibule nezezlátne (tofu může dostat malinkou „kůrčičku). Potom do pánve přidáme uvařené a zcezené těstoviny, vše důkladně promícháme a odstavíme. Po lehkém ochladnutí přidáme kysané zelí, znovu promícháme a bohatě posypeme lahůdkovým droždím Tebi.

/Mimo cibuli můžete vše zakoupit v naší prodejně./

 

Boršč - polévka

Ingredience:
1 balíček uzeného tofu , kořenovou zeleninu, brambory, hlávkové zelí, cibuli, sterilovanou červenou řepu, rajčatový protlak, sojovou nebo normální smetanu, celozrnnou pšeničnou mouku, citronovou šťávu, olivový olej a mořskou sůl.

Příprava:
Očištěnou kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na nudličky. Hlávkové zelí nakrájíme nahrubo. Vše pokrájené nasypeme do hrnce a zalijeme trochou vody, osolíme, přidáme rajčatový protlak a vaříme ne zcela do měkka. V té době nakrájíme uzené tofu na nudličky. Pokrájíme cibuli a na rozpáleném oleji ji necháme zpěnit. Přidáme pokrájené TOFU a společně osmažíme. Usmažené přisypeme k vařící se zelenině. Přidáme na nudličky nakrájenou sterilovanou červenou řepu a ještě chvíli vaříme. Nakonec zahustíme smetanou s trochou mouky a přikyselíme citrónovou šťávou. 

Kontakt

ZDRAVÁ-VÝŽIVA-MORAVSKÁ-TŘEBOVÁ
ul. Karla Čapka, č. 4 B
571 01 Moravská Třebová

461 312 281, 606 213 711

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode