SÓJA
Vegetariánské ražniči pana Vostála
Sójové plátky (nebo nudličky) si připravíme předem (i přes noc).
Obsah balíčku vysypeme do misky (raději větší), osolíme, zakapeme sójovou omáčkou, zalijeme vařící vodou a necháme asi 20 minut nabobtnat.
Zatím si v další misce připravíme směs oleje a grilovacího koření. Plátky z první misky vyjmeme (nevymačkáváme), namočíme po obou stranách v oleji s kořením a narovnáme těsně do další misky, zakryjeme a necháme odležet..
Na jehly napichujeme střídavě plátky (větší můžeme překrojit), čtverečky čerstvé zelené a červené papriky a kroužky cibule.
(Kdo se neobejde bez masa, může proložit plátky anglické slaniny.)
Opékáme na zahradním grilu, v horkovzdušné troubě nebo v troubě na grilovací roštu.
Podáváme s chlebem, hranolky, opečenými brambory, bramborovou kaší a pod. Doplňujeme čerstvým zeleninovým salátem.
Dobrou chuť !