Tradiční bramborové halušky s brynzou

Tradiční bramborové halušky s brynzou

1.   Obsah sáčku vsypte do mísy, přidejte 250 ml studené vody a dobře promíchejte (1 – 2  minuty)

2.   Nechejte odstát 3 minuty

3.   Do vroucí oslené vody (na 2 litry vody asi 2 kávové lžičky soli) protlačte odstáté těsto speciálním sítem na halušky nebo sítem s otvory o průměru 1 cm, potom krátce zamíchejte. Na mírném plameni vařte (2-3 minuty), dokud drobné nočky nevyplavou na povrch.

4.   Uvařené halušky vyberte jemným sítkem a lehce propláchněte studenu vodou.

5.   Podávejte s brynzou (a kdo  by chtěl jednou zhřešit proti zásadám zdravé výživy – tak (tradičně na Slovensku) i s rozškvařenou slaninou

Dobrou chuť !

 

Kontakt

ZDRAVÁ-VÝŽIVA-MORAVSKÁ-TŘEBOVÁ
ul. Karla Čapka, č. 4 B
571 01 Moravská Třebová

461 312 281, 606 213 711

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode